De Kleine Wereld bouwt

26 februari 2021

Ondanks het enthousiasme van alle medewerkers hebben we de afbraakwerken toch aan professionals overgelaten.

De hele weide werd veilig afgesloten voor kindervoetjes, maar nieuwgierige blikken zijn zeer welkom. Tussen de hekkens door kunnen de kinderen de vorderingen beschouwen en bewonderen ze de grote kranen en machines.

De werf wordt behalve door de architect en de raad van bestuur opgevolgd door alle Kleine Wereldburgers. 

Het komt allemaal goed, en ondertussen genieten we van elke vordering.

Afbraakwerken!

Afbraakwerken op 30 januari 2020

Buitenklas midden in het groen

De Kleine Wereld leert en ontdekt buiten

De voorzijde van de school verraadt niets over het grote speel- en ontdekparadijs achteraan op het terrein. 

Al een hele tijd voor de pandemie beseffen de kleine wereldburgers dat er buiten heel wat te leren valt. 

Het terrein van 6000m2, het landelijk karakter van de site, het voedselbos en de buitenklassen bieden heel wat leerkansen. 

Op dit moment zijn we gestart met fase 1 van de bouwwerken op ons terrein. De oude stallen worden vervangen door een echte buitenklas. Regen en wind houdt de kleine en grote wereldburgers niet tegen. Outdoor teaching draagt bij tot betere leerresultaten. De frisse zuurstofrijke lucht zorgt voor een betere concentratie bij de leerlingen.  De natuurlijke exploratiedrang van kinderen stimuleren en van daaruit naar de doelen toewerken, dat lukt best in een gezonde stimulerende omgeving, buiten dus.

Er komt een overdekte buitenklas met voldoende ruimte om te bewegen, om rustig je eigen werkplekje te creëren en om gezellig samen te praten in de ronde.

Buitenklas en polyvalente bewegingsruimte

Daarnaast maken we ruimte voor een polyvalente zaal, met grote glaspartijen die in contact staan met de mooie omgeving. Een ideale plaats om veel te bewegen. We duimen dat we er snel ouders kunnen uitnodigen voor een forum.

Ook de hangbuikvarkentjes, Odilon en Achiel, krijgen een gloednieuw huisje.