De Kleine Wereld bouwt

3 juni 2022

Wat zijn we trots op het resultaat en wat maken we graag gebruik van onze nieuwe ruimtes.

In de buitenklas is het zalig vertoeven uit de wind, beschut tegen de zon en regen, genietend van de natuur rondom. 

Wie wil hier geen les krijgen?

De schuur is ook prachtig geworden. Een ruime lichtrijke ruimte die voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Het zicht op de weide is adembenemend. 

Het geheel komt samen door vloeiende paden die dan weer worden omkaderd door ons prachtig stuk groen.

De kinderen, de medewerkers, de ouders voelen zich thuis is de dynamische natuur-rijke omgeving.

Het gras doet zijn uiterste best om mooi te groeien. De moestuin en het voedselbos leven volop en wij doen enthousiast mee!

19 januari 2022

De grote grondwerken zijn achter de rug. Zo namen we – tot grote spijt van de kinderen – afscheid van de grote berg aarde. Welkom terug Odilon en Achiel! Terwijl de laatste afwerkingen gebeuren in de polyvalente zaal genieten we volop van onze buitenklas!

24 september 2021

Een hele stap verder en stiekem dromen we al van het grote openingsfeest.

Vele handen hebben geholpen om het vele werk te verrichten. Zowel professionelen als liefhebbers maakten de gebouwen tot wat ze nu zijn.

De kinderen en hun begeleiders kunnen al volop genieten van de buitenklas. ’s Morgens tijdens de opvang kunnen we een mooie zonsopgang meepikken.

Buitenklas verder afwerken en dan volle gas vooruit voor onze schuur. Achiel en Odilon dromen al van hun nieuwe buitenverblijf!

19 april 2021

Vandaag is de grondplaat gegoten! Onze buitenklas ziet er erg groot uit. We dromen er al van om ook bij regenweer de lessen buiten te laten doorgaan.

1 april 2021

Deze week was het zover. Nadat we onze oude gebouwen tegen de vlakte zagen verdwijnen en het vervolgens zagen vermalen worden tot klein steenpuin, brak maandag een nieuwe fase in het bouwproces aan! 

Met camera’s in de aanslag zagen we een grote betonwagen onze speelstraat oprijden. Die zorgde voor de fundamenten van onze nieuwe, geweldige buitenklas en fantastische schuur. Een moment waar we reikhalzend naar hebben uitgekeken. De fundamenten werden niet enkel letterlijk gegoten maar ook figuurlijk. Een nieuwe stevige basis om ons buitenonderwijs nog meer uit te bouwen. Plus een mooie nieuwe eigen plek voor onze opvang, onze sportlessen, onze fora,… We kunnen niet gelukkiger zijn met zo’n stevige, nieuwe fundamenten. 

Ondertussen is men begonnen aan het ondergronds metselwerk rondom de fundamenten om later (lees: hopelijk snel, want voor ons kan het niet rap genoeg gaan) de grondplaat in te gieten. 

Beetje bij beetje zien we onze grote droom opgebouwd worden en we konden er niet blijer, gelukkiger, zenuwachtiger,… door worden! 

We houden jullie zeker op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in ons bouwavontuur. 

26 februari 2021

Ondanks het enthousiasme van alle medewerkers hebben we de afbraakwerken toch aan professionals overgelaten.

De hele weide werd veilig afgesloten voor kindervoetjes, maar nieuwgierige blikken zijn zeer welkom. Tussen de hekkens door kunnen de kinderen de vorderingen beschouwen en bewonderen ze de grote kranen en machines.

De werf wordt behalve door de architect en de raad van bestuur opgevolgd door alle Kleine Wereldburgers. 

Het komt allemaal goed, en ondertussen genieten we van elke vordering.

Afbraakwerken!

Afbraakwerken op 30 januari 2020

Buitenklas midden in het groen

De Kleine Wereld leert en ontdekt buiten

De voorzijde van de school verraadt niets over het grote speel- en ontdekparadijs achteraan op het terrein. 

Al een hele tijd voor de pandemie beseffen de kleine wereldburgers dat er buiten heel wat te leren valt. 

Het terrein van 6000m2, het landelijk karakter van de site, het voedselbos en de buitenklassen bieden heel wat leerkansen. 

Op dit moment zijn we gestart met fase 1 van de bouwwerken op ons terrein. De oude stallen worden vervangen door een echte buitenklas. Regen en wind houdt de kleine en grote wereldburgers niet tegen. Outdoor teaching draagt bij tot betere leerresultaten. De frisse zuurstofrijke lucht zorgt voor een betere concentratie bij de leerlingen.  De natuurlijke exploratiedrang van kinderen stimuleren en van daaruit naar de doelen toewerken, dat lukt best in een gezonde stimulerende omgeving, buiten dus.

Er komt een overdekte buitenklas met voldoende ruimte om te bewegen, om rustig je eigen werkplekje te creëren en om gezellig samen te praten in de ronde.

Buitenklas en polyvalente bewegingsruimte

Daarnaast maken we ruimte voor een polyvalente zaal, met grote glaspartijen die in contact staan met de mooie omgeving. Een ideale plaats om veel te bewegen. We duimen dat we er snel ouders kunnen uitnodigen voor een forum.

Ook de hangbuikvarkentjes, Odilon en Achiel, krijgen een gloednieuw huisje.