Talentenweek

Eén van de basisprincipes van de Freinetschool blijft de focus op talenten en mogelijkheden om onze jongeren goed voorbereid en met het nodige zelfvertrouwen de wereld in te sturen.  De leerlingen worden de hele week van dichtbij en op spontane wijze opgevolgd waarbij we video en andere media inzetten. We hebben daarom besloten een samenwerking aan te gaan met Benedikt De Bouvrie, talentencoach van het bureau Tamashi (www.tamashi.be)”

De leerlingen gaan – steeds onder spelvorm – aan de slag met de volgende onderwerpen: leiderschap, kunnen luisteren naar anderen, samenwerken, conflicthantering, durf, probleemoplossend vermogen, omgaan met weerstand, initiatief nemen, respect tonen, empathie…   We werken ook op heel concrete zaken zoals bvb. ‘hoe omgaan met geld’ of  ‘groepsdynamica in teamsport’. Bovendien draagt dit initiatief bij tot het nastreven van de eindtermen.

De leerlingen krijgen de kans om hun persoonlijke talenten te ontdekken via het talentenspel en om de kwaliteiten van medeleerlingen in de verf te zetten via       het kwaliteitenspel. Ze krijgen tijd om hierover na te denken en het voor te stellen aan de groep.

Finaal werd per leerling een individuele talentenevaluatie opgemaakt. Een hulpmiddel om goed georiënteerd en met voldoende zelfkennis het middelbaar onderwijs in te stappen!

 

Terug naar leefgroep 5-6

Een dag in 5-6

Projecten

Naar het middelbaar

Op bezoek in middelbare scholen

Talentenweek

Blog