Vragen?

Hoe zit het met toetsen en punten?

Meten is weten, ook wij toetsen de kinderen. Maar er is meer om kinderen te evalueren. Dagelijks zien begeleiders hoe de leerlingen groeien. Dat is doorslaggevend op een rapport. Het rapport bestaat niet uit cijfers, maar is kindgericht geschreven. De leerlingen worden nauw betrokken bij het opstellen van het rapport. Door hun eigen leerproces mee te evolueren nemen ze de verantwoordelijkheid voor hun groei deels in eigen handen.

Graadsklassen, hoe werkt dat?

Elk kind heeft afwisselend de rol als jongste en oudste van de groep. Samenwerken is de uitdaging. De meerwaarde is het leren van en met elkaar.

Krijgt de school ook bezoek van de onderwijsinspectie?

Uiteraard, wij zijn een gesubsidieerde school, we werken met dezelfde eindtermen als iedere Vlaamse school.  We gebruiken de leerplannen van het OVSG.

Benieuwd naar onze laatste doorlichting?

Lees hier ons verslag: doorlichtingsverslag

Wat na De Kleine Wereld?

Kinderen die de oudste leefgroep verlaten krijgen indien ze de eindtermen gehaald hebben een getuigenschrift lager onderwijs en een advies voor studiekeuze. Kinderen kunnen plannen, organiseren en kennen hun talenten en werkpunten. Vol zelfvertrouwen kunnen ze starten aan een nieuwe uitdaging!